Valenci-JA! - Barefoot Beach Camps
Barefoot Beach Camps is de specialist in beachvolleybal reizen vanuit Nederland en België. We organiseren beachvolleybal vakanties naar verschillende landen in Europa.
beachvolleybalreis, beachvolleybal reis, beachcamp, beachvolleybal vakantie, beachvolleybalvakantie, Sunsation Beach, Sunsation, Portugal, Spanje, Turkije, Egypte, Scheveningen beachreis, beachreizen, beachcamp, beachcamps, camps, actieve vakantie
1259
post-template-default,single,single-post,postid-1259,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-1.0.7,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Valenci-JA!

Met het risico dat dit een enigszins overbodige post wordt willen we toch de aandacht vestigen op de stad Valencia, nog geen uur van het strand van Gandía. Overbodig, want ja, als je op Sunsation Beach bent heb je werkelijk alles dat je hartje begeert. De meesten zijn niet van het strand weg te slaan. Maar goed, de situatie is dat er een prachtstad te vinden is om de hoek.

Dus heel misschien is het toch een idee om te overwegen een dagje Valencia in je schema op te nemen. Het is een grote stad, een open stad, een groene stad, en stad met een hart, met historie en een stad met smaak. Wat maakt Valencia Valenci-JA?! We zetten een aantal redenen voor je op een rij!

Túria
Dwars door Valencia loopt al duizenden jaren de rivier Túria. Oh nee, wacht. Na een verwoestende overstroming in 1957 is de rivier drooggelegd en omgeleid. Er viel een negen kilometer lang door de stad slingerend drooggelegd stuk land vrij, en dat is zeer nuttig gebruikt door er een groot park van te maken, een groene ader voor frisse lucht, lekker bewegen en bezinning.

Calatrava
Santiago Calatrava, een echt kind van Valencia, kreeg als architect een stuk land in de buurt van de zee en min of meer de vrije hand om ermee te doen wat hij wilde. Dat is dus de Ciudad de las Artes y Ciencias geworden, een futuristisch schouwspel van licht, de kleur wit, water en natuurlijke vormen.
Je kunt er foto’s van zien, maar om ’t echt in je op te nemen moet je er middenin staan!

De stad in
Valencia combineert het groen van de Jardi del Túria en het wit van de gebouwen van Calatrava met een mooie ruim opgezette binnenstad met statige gebouwen, leuke winkeltjes en iets waarvan ik niet weet hoe je het moet omschrijven, maar waarvan ik wel kan zeggen dat het je meteen doet realiseren dat je je in een Spaanse stad bevindt. Er valt veel te zien, maar wij zouden Barefoot niet zijn als we niet ook aandacht aan eten en drinken zouden schenken, daarom hieronder nog drie Valenciaanse specialiteiten!

Pael-JA
Natuurlijk kun je overal paella krijgen in Spanje. Maar, ere wie ere toekomt, oorspronkelijk komt ‘ie uit Valencia, dus voor de echte traditionele paella valenciana moet je toch hier eens een kijkje komen nemen. De beruchtste vind je in Casa Carmela aan het strand van Playa de la Malvarrosa.

Horchata
Aardamandelen, water en suiker, daar krijg je horchata van, ook zo’n culinaire vondst van Valencia. Een heerlijk verfrissend drankje voor op een warme dag. En dan wel in zo’n echte ouderwetse horchateria met mozaiekjes aan de muur.

Agua de Valencia
Cava, zumo de naranja (dat betekent sinaasappelsap), suiker, wodka en gin. Dat maakt samen Agua de Valencia en dat is toch ook iets dat weer prima helpt om dat typische vakantiegevoel op te zoeken.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Chat openen
App ons je vragen!